Cautarile vocale sunt din ce in ce mai raspandite in actuala societate moderna, iar detinatorii de site-uri sau magazine online ar trebui sa inceapa sa se gandeasca sa isi optimizeze site-urile si pentru acestea.
Conform echipei r2.ro, una dintre cele mai experimentate si mai vechi de pe piata, campaniile “vocal SEO” nu ar trebui neglijate si ar trebui sa le acordam o atentie speciala.
Campaniile Vocal SEO de calitate trebuie realizate cu atentie
Este important de precizat ca pentru optimizarea unui site pentru cautarea vocala nu trebuie schimbata nici structura unui site in intregime si nici nu ar trebui regandita toata strategia SEO. Mici modificari tot ar trebui facute insa, iar acestea incep cu un site responsive, care este mobil friendly, deoarece marea majoritate a cautarilor vocale au loc de pe aceste dispositive mobile.

Asa dupa cum stim, marea majoritate a cautarilor vocale incep cu “unde”, “ce”, “cine”, “cum”, etc.
Echipa r2.ro ne sfatuieste ca prima noastra grija ar trebui sa fie legata de optimizarea titlurilor care ar trebui sa inceapa folosind cuvintele de mai sus. Daca nu putem folosi aceste cuvinte in structura titlurilor, este esential ca acestea sa fie realizate sub forma de intrebari.
Site-ul insa va trebui sa fie extrem de bine structurat pe categorii clare de produse sau de interese, care sa fie divizate in subcategorii la fel de inteligent executate, iar in arhitectura acestuia ar trebui introduse cat mai multe microdate (numar de telefon, adresa sediului central si al punctelor de lucru, detalii economico – financiare, pretul produselor, etc).
Campaniile SEO trebuie realizate cu multa rabdare
Managementul r2.ro a fost in masura sa comunice rezultatele celor mai populare cautari, care au dus la concluzia ca peste jumatate din acestea au avut ca rezultat Rich Snippet-uri.
In concluzie, recomandarile acestora au fost sa cautam sa evitam, pe cat posibil, introducerea unor tabele sau liste extrem de lungi, deoarece acestea nu vor fi cu siguranta indexate si gasite in cazul unor cautari vocale.
Campania SEO pentru cautarile vocale trebuie sa puna accent astazi pe satisfactia utilizatorilor. “Umanizarea” cuvintelor cheie pentru cautarile vocale joaca in concluzie un rol primordial intr-o campanie de cautare vocala bine realizata.
Echipa r2.ro considera ca urmand sfaturile de mai sus putem avea o optimizare reusita a unui site pentru cautarile vocale. Acestea nu sunt greu de realizat si se pot face cu investitii minime, multe companii reusind sa faca aceste modificari “in – house” reducand astfel costurile.
Toate modificarile trebuie facute insa cu multa atentie si rabdare, deoarece lucrurile sunt extrem de fine si de subtile, iar structurarea gresita a unui titlu poate avea urmari nebanuite asupra evolutiei unui site.
Echipa r2.ro va sta la dispozitie cu un grad inalt de expertiza, avand la activ extrem de multe campanii SEO si vocal SEO reusite, atat pentru clienti interni cat si pentru cei ce activeaza pe pietele internationale.
Campaniile SEO au devenit practic campanii integrate, care au in vedere extrem de multe optimizari si aspect ale unui site, toate acestea contribuind la o clasare cat mai buna a produsului nostru online.